Kraftstolper

Rempole ®- Norskprodusert kraftstolpe for linjenett til og med 22 kV

Stolpene er produsert og testet for å tåle stor belastning og ekstreme værforhold. Komposittstolpens fordeler gjør den til en bedre investering og et billigere alternativ på sikt, da den har vesentlig lenger levetid og svært begrenset behov for vedlikehold- og inspeksjon.

Materialet inneholder ingen stoffer som representerer helserisiko, og det kreves ingen spesielle forhåndsregler for oppbevaring. Rempole ® består av to delprodukter; stolpen som er produsert av glassfiber og polyester og polyurea overflatebehandling. I tillegg leveres stolpen med topp- og bunnplugg og topphette. Stolpen har en godstykkelse på 15mm, og polyureacoatingen utgjør 3mm. 

Remprostolpen og polyureaoverflaten er svært godt mottatt av montører, på grunn av godt klatregrep og en trygg klatreopplevelse. Polyurea gir et klatreunderlag tilnærmet trestruktur med ru og elastisk overflate, I tillegg er overflaten UV- sikker, støtabsorberende, ekstremt slitesterkt og elastisk. Materialet er stadig mer brukt på grunn av lang holdbarhet, vanntetthet, og svært høy belastningsevne. 

Uttesting av komposittstolper har ført til en rekke positive erfaringer. Komposittstolpene er miljønøytrale og avgir heller ikke skadelige avfallsstoffer. Man trenger derfor ikke tillatelse for lagring av stolpene. 

Problemstillinger rundt råte, angrep fra hakkespett og insekter blir fullstendig eliminert. Kompositt råtner ikke, og er dermed meget godt egnet for plassering i myr- og våtmark. Stolpene veier rundt en tredjedel av vekten til en trestolpe, hvilket gjør det tryggere og lettere for montør, samt billigere å transportere og montere. 

Montører kan anvende tradisjonelle stolpesko, og tradisjonelle metoder for montering.  

Ta gjerne kontakt for mer informasjon og tilbud.